

NATIONAL QUALITY BOARD

20 February 2020 14:00 to 16:30

Skipton House (Room: 5C1), 80 London Road, London, SE1 6LH

AGENDA

Chairs: Steve Powis and Ted Baker

Item	Title	Presenter
1.	Welcome & Minutes of Previous Meeting NQB (19)(05) Draft Minutes – 14:00-14:10 (10 mins)	Steve Powis
2.	THEME: PATIENT SAFETY	
a)	Update on the introduction of Medical Examiners 14:10-14:25 (15 mins)	Dr Alan Fletcher
b)	Future of the Learning from Deaths programme 14:25 – 14:50 (25 mins) – Paper 3	Shaleel Kesavan
с)	 Update from national Patient Safety Team on: HSIB recommendations – Paper 1 Patient Safety Strategy – Paper 2 14:50 – 15:20 (30 mins) 	Aidan Fowler
	Comfort Break 15:20 – 15:30 (10 mins)	
3.	THEME: SYSTEM TRANSFORMATION	
a)	Updating the Shared Commitment to Quality and national guidance on quality surveillance groups 15:30-16:00 (30 mins) – Paper 4	Kate Lupton and Richard Owen
4.	NQB forward look – Paper 5 16:00-16:20 (20 mins)	Richard Owen
6.	Any Other Business 16:20-16:30 (10 mins)	Ted Baker